Social Avkastning Invest AB

Jag skapade gruppen Social Avkastning på Facebook också när det begav sig den där sommaren 2013. När pengarna efter farsans frånfälle brände i fickan och mitt undermedvetna skrek åt mig att bränna dem så fort som möjligt så att jag skulle slippa känna saknadens fulla djup. Social Avkastning började, likt de flesta riktigt intressanta saker, som en distraktion.

Någon gång i mitten av 2015 insåg jag det och började försöka ta bort facebookgruppen. Jag vet inte hur många gånger jag tryckt på "Det är OK, jag inser att detta kommer att radera allt innehåll" och fått beskedet att inom 60 dagar kommer gruppen att vara borta. Men den försvinner aldrig. Envist stirrrar påminnelserna från Facebooks marketingmotor mig i ansiktet och säger att "det var längesedan någon hörde något ifrån dig".

Så, nu när jag står här och ska formalisera vad det är jag tänker mig för min framtid så finns Social Avkastning alltså kvar. Som namn, domän - och som facebookgrupp. Jag får väl helt enkelt gilla läget.

Jag står i startgroparna att skapa ett investmentbolag. Detta investmentbolag är inte särskilt traditionellt. Men det behövs. Och det kommer att bli ohyggligt lönsamt. Företaget ska investera i:

  • Sådant som gör samhället mer människovänligt. Framförallt inom digitalisering, media och teknik.
  • Sådant som överbryggar gapet mellan de som idag betraktas som utanför och de som idag betraktas som etablerade.
  • Det lokala perspektivet - i bejakande av de effekter som enbart kan uppnås i den lilla skalan.
  • Sådant som belönar de människor som gör det de brinner för.

Mission
Världen förändras.
Vi går från konkurrens till samarbete.
Vi går från individuell kompetens till gemensam drivkraft.
Det vi idag kallar samhällsproblem är motorn i morgondagens framgångsrikaste företag.
Vi är här för att assistera i övergången och vi är många. 
Kanske förändras din värld på samma sätt?

Investeringsfilosofi
Om man ska göra det som inte redan görs idag behöver man göra något nytt. De som inte passar in i dagens strukturer men som har drivkraft. Man tar dem. Och kopplar samman dem med dagens utmaningar och strukturer – med de som vet hur det fungerar och som är villiga att förändra det till det bättre.

Revolutioner har aldrig skapat hållbara resultat. Alla behöver växa och utvecklas i varje steg på vägen, annars blir blir utvecklingen avstickare. Ligga steget före men i synk med samtiden.

Dela känslan av vinden under sina vingar. Känna hur det lyfter och testa saker vanan sa inte var möjligt. Tillsammans med de som vet. I ömsesidig utveckling. Investera i personerna och deras tillväxt. Bejaka särbegåvningar som de naturkrafter de är.

Det kommer att komma enastående uppslag. Då investerar man i deras företag. Och sedan använder man avkastningen från deras företag för att låta hjulet fortsätta rulla dit det är på väg. Utan att undvika att berika sig själv efter vägen.

Vision
Med det småskaliga och lokala och med hjärtans passion som ihågkommen utgångspunkt har paradigmet kommit att glida på plats.Var och en tillsammans utifrån de ljuvligt olika förutsättningar som innehöll möjligheterna från början.

Giganter i stuprörskostym har upplösts i atomer, svävat fritt, upplevt den obundna attraktionen och bildat nya, garantilösa kroppar. De som varit med från början, som satsat och såg visionen av en mer meningsfull, människovänlig helhet - många av dem är fortfarande i livet. De ser förändringen. Njuter delaktigheten och förstår att deras barn aldrig kommer att förstå vad det var som de varit med att ersätta. De är redan igång med fortsättningen.


Social Avkastning Invest AB - it's a thing now... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentatorer ansvarar för sina kommentarer.

 
Copyright © 2012 Olsbo Invest AB