Fullt ös - uppdateringslös

Den här sajten må vara sparsamt uppdaterad och det har sina grunder i att det händer mer än någonsin i projektet Social Avkastning. Framförallt är det The Scape Bay som efter ett knappt halvårs liv som tankefrö nu börjar ta form. Sami har kommit loss från sitt jobb på Sandvik och kör nu projektet. Lokalerna är våra och inredningen är på gång.

Aktiebolaget The Scape Bay är under bildande och huvudmännen bakom bolaget har rekryterat ett antal personer som ska placeras i lokalen så snart det finns arbetsplatser.

Vi vill göra saker på ett mer människovänligt sätt – det är allt. Fokusera på levererat värde i en värld som stirrat sig blind på finansiella mål och i stor utsträckning tappat sikte på att leverera något vettigt. Inga små mål, men vi har bestämt oss för att ta oss dit med små steg. Ett i taget, sådär.

Vi kan ta inredningen som exempel.

Sombie alias Jenny har ett genomgående återanvändningstänk. Inte som i att göra vinterdäck av gamla tandkrämstuber utan som i att ge liv åt gamla möbler. Återuppliva dem och ge dem plats i nutiden och framtiden. Det är ju in i framtiden vi vill så vi tar med oss hennes tänkande och alster. Som bonus får vi bevittna verkligt värdehöjande insatser.

Möbler med flera årtionden på nacken är säkerligen inte lika bekväma som dagens kontorsmöbler – och det är klart att visst kan man få sig en modern stol om man vill. Men samtidigt – om man tänker på det – visst är det väl så att det är rätt dumt att skaffa en stol som gör att man sitter längre än man borde?

Hur många förslitningsskador skulle vi ha i IT-världen om vi satt så obekvämt att vi faktiskt lämnade datorn en stund när det började smaka trä i rumpan? Vem vet – kanske inte så många som vi har idag.

Vi fokuserar på inspiration och värde samtidigt som vi skiter blankt i konventionerna. Vi vet att detta ligger i tiden och möter den ena öppna dörren efter den andra. Vi gör det i IT-sektorn eftersom det är där vi redan finns. Vart det tar vägen – det har vi ingen aning om.

Mer om allt det här senare. Till hösten tänker vi starta på riktigt. Var beredd på en händelserik period i såväl The Scape Bay som Social Avkastning då. Till dess – ha världens göttaste sommar!

Nils Erik Jansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentatorer ansvarar för sina kommentarer.

 
Copyright © 2012 Olsbo Invest AB